8 příznaků potřeby detoxikace

juice-cleansing-e1443448829460.jpg

Detoxikace je nezbytný proces pro podporu zdraví celého těla, což platí o to více, pokud se nestravujeme úplně nejkvalitněji. Proces detoxikace odstraňuje škodlivé či toxické látky z těla, což vede ke zlepšení zdravotního stavu a navíc je to skvělé výchozí místo pro zdravější životní styl. Pokud zaznamenáte některý z následujících příznaků, je na čase vyzkoušet detox.

Deprese

o-DEPRESSION-facebook-e1443448842990.jpg

Z hlediska psychosomatiky se zjistilo, že některé potraviny a vzorce myšlení mohou mít neblahý vliv na tělo a psychiku. Deprese může tedy být příznakem nakumulovaných toxinů ve střevech, játrech a mozku. Proto je vhodné pročistit si krev a střeva bylinnými přípravky, případně klystýrem, a detoxikovat svůj nervový systém zelenými potravinami či medicinálními houbami. Ke zlepšení psychiky mohou pomoci i žluté či oranžové potraviny.

Nespavost

insomnia1-e1443448817519.jpg

Nahromadění toxinů (obzvláště nahromadění estrogenu) je častou příčinou nespavosti či spánkových poruch. Pokud v noci nemůžeme spát, je na čase nasadit jaterní očistu. Jako součást očisty můžeme pít i šťávy z brukvovité zeleniny, jako je např. brokolice a květák.

Letargie

15-Effective-Treatments-And-Home-Remedies-To-Get-Rid-Of-Lethargy-e1443448769223.jpg

Letargie se často vyskytuje spolu s nespavostí. Pokud běžně trpíme otupělostí a nedostatkem energie, je to také znamením toho, že je tělo zanesené nestráveným či neúplně stráveným jídlem. Můžeme začít tím, že snížíme množství zkonzumovaného jídla třeba i tak, že nahradíme večerní porci .

Zažívací potíže

indigestion-e1443448805751.jpg

Při zažívacích potížích se můžeme cítit tak nafoukle, jak při těhotenství. Máme-li často problémy s trávením, pálením žáhy apod., může to znamenat, že máme zanesený celý trávící trakt. Proto je vhodné pojmout očistu trochu komplexněji. Můžeme si očistu rozložit do delšího časového úseku, alespoň do 2-4 týdnů. V průběhu této doby zařadíme do jídelníčku více vlákniny, vyřadíme polotovary, rafinované a vysokomleté potraviny, kávu a alkohol, snížíme živočišné tuky a mléčné produkty (hlavně ty neacidofilní), můžeme zařadit i půsty a pomoci si Neera Detox kúrou a po celou dobu užívat byliny na podporu trávení a detoxikace.

Stres

2015-08-13-1439477118-4902800-stress22-e1443448780238.jpeg

Pokud se dlouhodobě cítíme pod tlakem a vyšťaveně, opět nás to volá k detoxikaci, zklidnění a zvnitřnění. Tělo se nám snaží říct, že je něco špatně. Bez ohledu na to, jak moc jsme zaneprázdněni ať už prací či rodinou, věnujme trochu svého času zklidňujícím cvičením (jako např. jóga, taichi, makkoho), relaxaci a meditaci, ať už v pohybu formou chůze či běhu nebo v sedě.

Tělesný zápach

smelly-armpits-e1443448855412.jpg

Vydáváme-li nepříjemný pach po celém těle, znamená to, že naše tělo se chce detoxikovat. Je dobré detoxikovat celý trávicí systém včetně střev, vynechat živočišné produkty z jídelníčku, alespoň po dobu 2-4 týdnů, a naopak zařadit vlákninu, detoxikační byliny a medicinální houby.

Nadváha

weight-gain-e1443448868983.jpg

Nahromaděné toxiny v těle jsou častou příčinou nadváhy a neschopnosti ji snížit. Stejně jako v případě zažívacích potíží je dobré pojmout očistu komplexněji, ze svého jídelníčku vyřadit rafinované cukry a komplexní škroby, hlavně bílé pečivo, těstoviny a sladkosti. Můžeme je nahradit  a ovocnými či zeleninovými šťávami. Ideální je zařadit i nějaké cvičení či pohyb do každého dne.

Nesoustředěnost

3006368-poster-1920-githubs-frustration-e1443448792522.jpg

Když tělo nefunguje správně, pak ani mozek nebude fungovat nejlépe, což může narušit naši schopnost se soustředit na každodenní úkoly. I tomuto problému může k řešení pomoci detoxikace. K tomu jsou ideální zeleninové šťávy, medicinální houby a zelené potraviny, jako je chlorella, spirulina a ječmen. Vhodné je též pročištění tlustého střeva, pít co nejvíce čisté vody a věnovat pozornost rafinovaným cukrům, zda-li stav nesoustředěnosti nezhoršují. Pokud ano, je dobré se očistit i od kvasinek a plísní.

Existuje mnoho způsobů, jak přistupovat k detoxikaci. Zde jsme vyjmenovali jen některé z nich. Pokud Vás toto téma zajímá více, přihlašte se do našeho seriálu o detoxikaci.

Inspirováno článkem: http://www.davidwolfe.com/8-obvious-signs-you-seriously-need-to-detox-asap/